Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2012 22:57 - Човечеството влиза в "пост-антибиотична ера"
Автор: sennata7 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5048 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 16.12.2012 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               Светът е на крачка от кризата: антибиотиците повече не работят, което заплашва провеждане дори на обикновени манипулации. «Една на пръв поглед незначителна драскотина или нараняване може да завърши фатално», предупреждава Маргарет Чан,  генерален директор на Световната Здравна Организация (WHO).

imageГлавата на СЗО предупреди, че бактериите започват да стават резистентни към антибиотиците, което може да доведе до  «края на съвременната медицина във вида, в който я познаваме».

«Като резултат, твърди тя, всеки антибиотик, разработван някога, е изложен на риск да стане безполезен, което може да направи невъзможни  дори рутинни операции. Това се отнася за много от революционни лекарства, разработени за лечение на туберкулоза, малария, бактериални инфекции и ХИВ / СПИН. »  

В изказването си на конференция за инфекциозниimage заболявания в Копенхаген, д-р Чан каза, че влизаме в «пост-антибиотична ера».  Това ще бъде съпроводено с увеличаването на търсенето на препарати, заместващи съвременните антибиотициНа този етап лекарите вече започнаха да «губят» някои видове антибиотици.

Статистиката твърди, пише вестник The Telegraph, че за пациентите, заразени с някои резистентни патогени, смъртността се е увеличила приблизително с 50%. Бактериите-причинителите на заболяването реагират на антибиотиците, използвани при лечението и стават резистентни към тях рано или късно. Кризата не идва изведнъж, а е създавана в продължение на десетилетия. The Telegraph обвинява в сегашната ситуация до голяма степен неправилната употреба на антибиотици, които не са предписани правилно и се използват твърде често и твърде дълго.

На помощ ни идва Трансфер Фактор
За връзка: skype: sennata7
e-mail:  sennata7@yahoo.com
+359 888 55 31 55
Наталия Седова








Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sennata7
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 298168
Постинги: 38
Коментари: 31
Гласове: 3152
Спечели и ти от своя блог!
Архив