Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 08:16 - Калифорнийските аномалии
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 7629 Коментари: 5 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Калифорния – удивително и несъмнено едно от уникалните места на Земята. Защото именно там на сравнително малка територия се случват много необичайни явления, за които може да се прочете само във фантастични романи...



Движещите се камъни

Калифорнийската пустиня, още известна като Долината на смъртта, е „обитавана” от удивителни камъни, които могат да се предвижват сами по повърхността на земята, оставяйки след себе си ясни следи. Сякаш камъните имат невидими крака.

Тези камъни, тежащи не повече от 317 кг., се търкулват от високите върхове и биват отнасяни от водата по речното дъно, след това по невероятен начин излизат на сушата и започват да си устройват надпревара помежду си, а необятната пустош на Калифорнийската пустиня е перфектно място за това. Може би играят футбол?
За 90-те години откакто човек е открил съществуването им, никой не е видял движението им. Но следите оставени от тях ясно говорят, затова че те наистина се движат. Навярно на хората не е отредено да станат свидели на тези каменни игри...

image

image

image
Движещите се камъни. Снимка: topnews.ru

Освен Движещите се камъни, Калифорния е известна и с други чудатости, като например своя Динен сняг...

Диненият сняг

В планината Сиера Невада, щата Калифорния, съществува истински динен сняг. Да, не се учудвайте, този сняг има структура, мирис, вкус и дори цвят на диня!

Диненият сняг удивява човечеството вече хиляди години. Този феномен е бил описан още в трактатите на Аристотел. Многобройни туристи – любители на алпинизма (и динята), се изкачват на 3000 метра височина, за да опитат и да се полюбуват на чудото.

Тайната на Динения сняг се крие в микроскопичните водорасли - Сhlamydomonas nivalis. Във всеки сантиметър от снега се намират около милион такива водорасли. Местните жители хапват от динения сняг, като го наричат динен сладолед. Диненият сладолед може да има слабителен ефект върху работата на червата. Известно е, че обикновената диня също има лек слабителен ефект.

image

image
Диненият сняг. Снимка: doseng.org

Това е място, на което законите на гравитацията не важат. Учените не могат да намерят обяснение на случващото се там. Може би просто се страхуват да търсят, защото ще трябва да се преосмисли съществуването на закона за привличането, а това може да преобърне традиционните научни възгледи...

Зоната на Прейзър

Веднъж, преди 70 години, г-н Джордж Прейзър се разхождал из калифорнийските гори в близост до град Санта Круз. Той страдал от мъчително главоболие и лекарите му били предписали ежедневни разходки, което той изпълнявал прилежно. Изведнъж, на една от поляните в гората, Прейзър се почувствал необикновено леко, а главоболието му изчезнало сякаш никога не е съществувало. Джордж решил да построи хижа на това целебно място. С работата се заели специалисти, които подходили както обикновено, уредите за нивелация показали, че повърхността е равна. Хижата била построена и – о чудо или – о, ужас! Тя по никакъв начин не искала да стои права, веднага се изкривявала.

Но Джордж Прейзър напълно се отървал от главоболието си по време на строежа, а слуховете за тайнственото място бързо се разпространили из окръга. Хората започнали да прииждат на тълпи към дома на Прейзър, но...това не винаги им се отдавало: някаква невидима сила често не пускала и дори отблъсквала посетителите от поляната.

Наблюдавало се и още едно странно явление, всяка неделя вечер, в центъра на хижата, за няколко секунди всички предмети и хора (в нея) се издигали във въздуха и спускали обратно.

Компасът показва вярно само когато е на метър височина. Ако се намира по-високо или по-ниско стрелката му започва да се върти бясно. На поляната е поставен наклонен дървен улей. Ако по него се пусне тежка чугунена топка, тя се връща обратно сама още преди да е стигнала средата на улея, сякаш за нея долу е горе, а горе е долу.

Дърветата на тази магическа поляна са усукани като винт. Безусловно, на това място се случва нещо странно с магнитните и електрическите полета. А може би, там се е появило друго, все още неизвестно за нас поле? Благодарение на него, мигрената на Джордж Прейзър изчезнала. Едно може да се каже със сигурност – зоната на Прейзър няма да ви навреди.

image

image

image
Зоната на Прейзър. Снимка: ermoshka.ru 



Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Интересно и не дотам чудато, но мога ...
31.03.2012 08:33
Интересно и не дотам чудато, но мога да твърдя с изключение на динения сняг, всички други неща ги има и в България... нашата страна е уникална и мисля, че е и по-малка, ако не се лъжа от Калифорния...
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - :)
31.03.2012 16:26
Щом Джон Ърнст Стайнбек Младши е избрал да се роди в Калифорния, със сигурност има нещо там...:)
цитирай
3. анонимен - преди 3000 г. Аристотел не е знаел за ...
31.03.2012 17:01
преди 3000 г . Аристотел не е знаел за Америка -просто този континент е открит много след него.Истината е такава.Друг е въпроса ,че викингите са били на този континент много време преди Колумб.
цитирай
4. adassa - Неестествени на пръв поглед само ...
31.03.2012 17:10
Неестествени на пръв поглед само неща винаги имат обяснение , Падре :) кой знае отдолу какви тайни лаборатории има
цитирай
5. patzolino - Ето ти обяснение:
31.03.2012 23:27
http://www.youtube.com/watch?v=u1hoiHvOeGc - това във връзка с камъните

За снега ми звучи като тоталната глупост. Още повече, че както #3 отбеляза, по времето на Аристотел никой не е чувал за Америка, още по-малко за Калифорнийската пустиня.

Относно третото - гледах го по NatGeo TV във връзка с едни експерименти, които си правиха с ума на хората (по-скоро техните възприятия). Закараха ги точно в тая къща. Но не чух да казват за гравитационни аномалии, "точно в неделя всичко да левитира" и т.н. До колкото знам, къщата целенасочено е построена под ъгъл. Все пак и на втората снимка се вижда, как дърветата около нея са право нагоре. Ако имаше аномалия в гравитационното поле, щеше да се отрази и на тях.

Със здраве!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267222
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930