Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 08:40 - Имат ли хората разум колкото една гъска?
Автор: sennata7 Категория: Бизнес   
Прочетен: 6306 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.05.2011 09:00


Имат ли хората разум
 колкото една гъска?

 

          Смяната на сезоните поставя прелетните птици пред необходимостта  да предприемат дълъг преход към далечни земи. Гъските са едни от тях. С тази цел те се нареждат   под форма на буквата V. Това клинообразно подреждане не е случайно. След дълги наблюдения и проучвания учените са стигнали до няколко извода.  image      

Когато летят под формата на буквата V, размахвайки крилете си всяка гъска създава възходяща струя въздух на птицата зад себе си, с което улеснява нейния полет. По този начин цялото ято изминава поне със 70% по-голямо разстояние, отколкото ако всяка птица лети самостоятелно.

Поуката:

Ако вие имате поставени конкретни цели и се борите с общи усилия за тяхното постигане, много по-бързо и лесно ще ги осъществите.

Ако някоя от гъските реши да се отдели от ятото, тя губи помощта от въдушното течение и веднага усеща съпротивлението при опита да лети сама. Щом разбере това, тя бързо се връща обратно към групата. Така отново се възползва от повдигащата сила на течението, създавано от птицата летяща пред нея.

Поуката:

Ако притежавате разум, колкото една гъска, ще се движите заедно с хората, които вървят в същата посока като вас и ще се възползвате от помощта, която ви оказват.

                Гъската-водач, която лети най-отпред, се изморява най-бързо, тъй като не се възползва от въздушното течение създавано от другите птици. Затова, когато усети, че силите й отслабват, тя отстъпва назад, а на нейното място минава някоя друга от ятото.

Поуката:

Когато вършите тежка и изтощителна работа, добре е да имате хора, на които да разчитате, да бъдете взаимозаменяеми. Идва момент, в който най-добре е да отстъпите мястото си на някой друг.

             Когато ятото забави скоростта си, задните гъски започват да крякат, насърчавайки летящите отпред птици да усилят темпото и да поддържат скоростта.

Поуката:

Не бива да се сърдите и обиждате от градивната критика! Понякога за да постигнете целта си, имате нужда от  сръчкването  и насърчаването от страната на други хора. Правете комплименти на околните!

              Ако някоя от птиците в ятото се разболее или бъде улучена от ловджийски куршум, тя не може да продължи своя полет заедно с ятото. Тогава две други гъски се отделят от ятото заедно с нея и я придружават, докато си намери безопасно място за кацане. Те остават заедно там, докато болната птица оздравее или умре. Едва тогава отново отлитат и се присъединяват към някое друго ято гъски, преминаващо наблизо.

Поуката:

Ако всеки човек  притежава  сърце и разум,  поне колкото една гъска, ще  подкрепя приятелите си в трудните моменти от живота им.

За допълнителна информация и въпроси:           

e-mail: sennata7@yahoo.com  
         
skype:  sennata7
bulgaria.4life.com/    ID 6799854

GSM:   +359/888-55-31-55        Наталия Седова




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sluuby - :)
01.05.2011 09:57
Доста поучителен пост, наистина. Хареса ми много! :)
За пореден път успяхте :)
цитирай
2. sennata7 - :))
01.05.2011 20:11
Благодаря! Радвам се, че ви хареса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sennata7
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 297615
Постинги: 38
Коментари: 31
Гласове: 3152
Спечели и ти от своя блог!
Архив